Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι «βαθιές τομές» στην Ακαδημία του Αστέρα Βάρης!

Η... δύση του 2019 βρίσκει τον Αστέρα Βάρης στην κορυφή της βαθμολογίας της ΕΠΣΑΝΑ, με διαφορά οκτώ πόντων από τη δεύτερη Τριγλία Ραφήνας. Άρα, κλείνει επιτυχώς το πρώτο μισό της σεζόν στο ανδρικό τμήμα. Ωστόσο, οι αλλαγές που έχουν γίνει στην τρέχουσα σεζόν και φέρνουν επιτυχίες δεν αφορούν μόνο την ανδρική ομάδα.
Από τον Ιούνιο κι έπειτα έχουν γίνει «βαθιές τομές» και στο κομμάτι των ακαδημιών, χάρη σε μία πολύ σπουδαία προσθήκη που έκανε ο Δημήτρης Πάπιος στο… έμψυχο δυναμικό του ΔΣ του Αστέρα. Φυσικά, μιλάμε για τον Αντρέα Αντάρτη, ο οποίος έχει αναλάβει να αναβαθμίσει τα τμήματα υποδομών των γαλάζιων και μέχρι στιγμής το έργο του κρίνεται εποικοδομητικό. Όχι από εμάς τους «απ’ έξω», αλλά από τα αποτελέσματα των ακαδημιών, τις βαθμολογίες στα αγωνιστικά τμήματα και τις καινοτομίες που έχουν δει οι γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών στα «3Β» και έφεραν πολλά νέα πρόσωπα!
Οι αλλαγές ήταν ριζικές. Σε επίπεδο προπονητών, έγινε η προσθήκη του Γιώργου Καβάση, ενός προπονητή με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν ο Αντρέας Αντάρτης. Σε επίπεδο δουλειάς και οργάνωσης έχουν παρατηρηθεί και σημειωθεί πολλές καινοτομίες που κάνουν τα παιδιά να περνούν ακόμη πιο ευχάριστα τον χρόνο τους στον Αστέρα, πέραν φυσικά της άθλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν αρκετές δραστηριότητες με αποκορύφωμα την πιο πρόσφατη που αφορά τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Ακαδημιών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Πάπιος, έσπευσε να αποδώσει τα εύσημα για την εκδήλωση αυτή στον Αντρέα Αντάρτη. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για την πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εορτή και ειδικότερα τον υπεύθυνο ακαδημιών κ. Αντρέα Αντάρτη που με μεράκι και όρεξη προσφέρει με ανιδιοτέλεια στον ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ», είχε σημειώσει πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Αστέρα.
Το Epsanastisentra συναντήθηκε με τον Αντρέα Αντάρτη, στο πάντα φιλόξενο Asteras Cafe, και συνομιλήσαμε μαζί του για το νέο του ξεκίνημα σε ένα κομμάτι που αγαπάει πολύ, αυτό των ακαδημιών. Ο υπεύθυνος ακαδημιών του Αστέρα Βάρης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, μίλησε για τους συνεργάτες του, τη σχέση του με τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Πάπιο και τα πλάνα του μέλλοντος στο έργο που έχει αναλάβει.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντρέα Αντάρτη στο Epsanastisentra:
-Είσαι σε νέα ομάδα, που είχε ήδη καλή οργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών, και κλήθηκες με τις γνώσεις σου και την αγάπη σου για το ποδόσφαιρο να την… εκτινάξεις. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ καλά, κάτι που αρέσει στον κόσμο. Εσύ πως το αντιλαμβάνεσαι από την καθημερινή τριβή;
«Ακόμη είμαστε στην αρχή. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, αλλά ο Αστέρας έχει μεγάλες δυνατότητες και εγκαταστάσεις που ζηλεύουν ακόμη και επαγγελματικές ομάδες. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Το σίγουρο είναι ότι θα δείτε ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον και αυτή είναι η μοναδική υπόσχεση που μπορώ να δώσω». 

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση του Δημήτρη Πάπιου και να μπεις κι εσύ στο ΔΣ της ομάδας;
«Το είχα πει και τη στιγμή που ανέλαβα. Ο Δημήτρης Πάπιος είναι ένας κύριος με κεφαλαίο το Κ και είναι κάτι που το ζω καθημερινά. Το καλοκαίρι είχα πει ότι με κέρδισε ο τρόπος που με προσέγγισε και η εκτίμηση που έδειξε προς το πρόσωπό μου, όμως όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά είναι λίγα και ότι όσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία».
-Επέλεξες έναν συνεργάτη από τα παλιά. Πως είναι γενικά η συνεργασία με το προπονητικό τιμ των ακαδημιών;
«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι το προπονητικό τιμ που διαθέτουμε είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί –όχι μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο– αλλά θα το ζήλευαν και αρκετές ακαδημίες επαγγελματικών σωματείων. Η πορεία του Μιχάλη Κάτσικα όλα αυτά τα χρόνια ως τεχνικός έχει αφήσει αρκετά μεγάλο έργο τόσο σε επίπεδο ανδρικής ομάδας, αλλά όσο και σε επίπεδο ακαδημιών. Ο Φώτης Καλαμάρας, ο περσινός πρωταθλητής με την Κ16 του Αστέρα, φέτος ανέλαβε την Κ18, την έχει στην 1η θέση του ομίλου της στην ΕΠΣΑΝΑ. Ο Γιώργος Καβάσης είναι το νέο μέλος του προπονητικού τιμ του Αστέρα και αποτελεί προσωπική μου επιλογή και αυτό έχει να κάνει με τις διακρίσεις που είχε όλα αυτά τα χρόνια και τη δουλειά που έχει αφήσει ως μεγάλη παρακαταθήκη στις ομάδες που δούλεψε. Ανέλαβε την Κ16, την οποία έχει αυτή τη στιγμή στη 2η θέση με διαφορά τριών πόντων από την πρωτοπόρο ομάδα. Ο Στέλιος Τουλγέρογλου είναι ο πιο «παλιός» στο τεχνικό τιμ. Φέτος έχει την Κ14 και είναι μια διαφορετική χρονιά για εκείνον και για το τμήμα, αφού ήρθαν αρκετά νέα παιδιά. Υπάρχει μια πολύ καλή χημεία και το τμήμα βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ. Το τμήμα Κ12 είναι σε συνεργασία των Στέλιου Τουλγέρογλου και Φώτη Καλαμάρα. To τμήμα Κ10 το έχει αναλάβει ο Σπύρος Λαντζίδης, που ήταν βοηθός στην περσινή Κ10 και γίνεται μια καλή προσπάθεια για να μάθουν τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου τα παιδιά. Τα Αστεράκια μας (Κ6,Κ7,Κ8) τα έχει αναλάβει ο Χρήστος Μαραγκός, συνεχίζοντας την περσινή καλή δουλειά. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές μας για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν με αποτέλεσμα να φαίνεται το έργο που γίνεται στην Ακαδημία μας. Μια καλή μηχανή χρειάζεται αξιόλογα γρανάζια για να βγάλει εις πέρας τις απαιτήσεις. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσω την παρουσία του γυμναστή Παναγιώτη Μπαλαμάτσια, του προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Επόγλου, για την έξτρα προπόνηση που κάνουν στα παιδιά των ακαδημιών και του φυσιοθεραπευτή Αργύρη Χριστίνη και τον φροντιστή της ομάδας Θανάση Σιαμόπουλο. Πέραν του τεχνικού τιμ θέλω να αναφερθώ και στη γραμματέα μας Μαρία Γιαννάκου-Μακρή, με την οποία έχουμε αγαστή συνεργασία».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Αστέρα Βάρης;
«Ο στόχος είναι τα παιδιά των ακαδημιών να επανδρώσουν στο άμεσο μέλλον το ανδρικό τμήμα και στο απώτερο μέλλον να αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών. Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, αλλά και να γίνουν ορατά προς όλους τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Άλλωστε, έτσι θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο ο πρόεδρος μας Δημήτρης Πάπιος! Αυτό θέλουμε να πετύχουμε».
-Οι προπονητές έχουν ξεχωρίσει ήδη κάποια παιδιά;
«Αυτό γίνεται σε καθημερινή αξιολόγηση και συνεργασία του Μιχάλη Κάτσικα με τους προπονητές της Κ18 και της Κ16. Κάποια παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας, έχουν βρεθεί στην αποστολή και έχουν πάρει και λεπτά συμμετοχής».
-Άρα έχουμε ήδη τα αποτελέσματα;
«Όπως είπα νωρίτερα είμαστε ακόμη στην αρχή. Θα συνεχίσουμε ταπεινά, με σταθερά βήματα, την καλύτερη οργάνωση σε όλους τους τομείς της ακαδημίας του Αστέρα μας και φυσικά πολλές εκπλήξεις». 

-Όσα είπες δείχνουν ότι έχεις μεγαλόπνοα σχέδια, που χρειάζονται αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν στο απόλυτο. Αυτό σημαίνει ότι θα είσαι «γαλάζιος» για τα επόμενα χρόνια;
«Να έχουμε την υγεία μας, να υπάρχει υπομονή και πιστεύω πως έχουμε όλο το… πακέτο για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει στο μυαλό μας!».
-Κλείνοντας θέλω τι ευχές σου για το νέο έτος και γενικά για το ποδόσφαιρο…
«Θέλω να ευχηθώ μια δημιουργική χρονιά, με υγεία για όλο τον κόσμο! Μια άψογη οργανωτικά και λειτουργικά ακαδημία κάνει το σύλλογο πιο υγιή. Και θα ευχηθώ να το κάνουμε πράξη! Και φυσικά ο Αστέρας μέσα στο 2020 να έχει την απόλυτη επιτυχία κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου