Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Χασάπης: «Η επόμενη ημέρα ανήκει στον Σαρωνικό»

Η θητεία του Άκη Χασάπη στην προεδρία του Σαρωνικού ολοκληρώνεται και πλέον η επόμενη ημέρα δεν θα τον βρει εκ νέου υποψήφιο για τον προεδρικό θώκο. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Αναβύσσου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Epsanastisentra τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επόμενη ημέρα ανήκει στον Σαρωνικό, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει κοντά στην ομάδα ως απλό μέλος ή ακόμη και εκτός ΔΣ ρίχνοντας το βάρος στα τμήματα υποδομής που αποτελούν και το μεράκι του. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στο εξαιρετικό έργο του στην ομάδα όσον αφορά την οργάνωσή της σε όλους τους τομείς, ειδικότερα στην Ακαδημία, αλλά και φυσικά στην ανδρική ομάδα που πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ και φέτος κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία, τερματίζοντας στην 6η θέση.
Η συνέντευξη του Άκη Χασάπη στο Epsanastisentra: 

-Κύριε Χασάπη διαβάσαμε την ανακοίνωση για εκλογές στην ομάδα του Σαρωνικού.

«Ναι ισχύει ότι διαβάσατε στην ανακοίνωση μας. Από τη στιγμή που η τριετής θητεία της διοίκησης αυτής ολοκληρώθηκε και κινούμενοι πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και της τυπικότητας, ήρθε η ώρα να γίνουν εκλογές ώστε να εκλεγεί η νέα διοίκηση του Συλλόγου».

-Η επόμενη μέρα του Σαρωνικού θα σας βρει και πάλι στη θέση του προέδρου;

«Όχι καθώς νομίζω πως ο κύκλος της διοίκησης αυτής ολοκληρώθηκε και μαζί της ολοκληρώθηκε και η δική μου θητεία στον ρόλο του προέδρου. Είχα την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω το σύλλογο της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω μέχρι σήμερα, από μια τόσο υπεύθυνη και απαιτητική θέση. Νομίζω πως έκανα ότι το καλύτερο μπορούσα με μεγάλη προσπάθεια, μεράκι και καθημερινές προσωπικές υπερβάσεις. Το προσωπικό κόστος ήταν πολύ μεγάλο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου».

-Θα υπάρχει παρουσία δική σας ή κάποιων συνεργατών σας στη νέα διοίκηση;

«Όπως γνωρίζω ήδη κάποιοι από τους συνεργάτες μου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο του σχεδιασμού της νέας διοίκησης. Θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή τους στο επόμενο διοικητικό σχήμα, κάτι που θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα καθώς με την παρουσία τους και τις εμπειρίες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας, θα αποτελέσουν τη βάση να συνεχίσει ο σύλλογος με την ίδια φιλοσοφία και στην επόμενη μέρα. Αν με ρωτάτε προσωπικά θα σας πω ότι ήδη έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση των επικεφαλής της νέας κίνησης που θα αναλάβει την διοίκηση και είμαι πρόθυμος να τους βοηθήσω σε ότι χρειαστούν. Διοικητικά δεν υπάρχει πιθανότητα να αναλάβω κάποια θέση πλην ίσως τυπικά αυτή του απλού μέλους στο Δ.Σ. και επιθυμία μου θα ήταν να συνεχίσω να ασχολούμαι οργανωτικά με την Ακαδημία, που αποτελεί και το μεγάλο μου μεράκι».


-Θα θέλατε να μας κάνετε μια αποτίμηση της θητείας της διοίκησής σας;

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση με τους συνεργάτες μου, στόχος μας ήταν να κάνουμε τη διαφορά τόσο στον Σαρωνικό όσο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής. Βάλαμε στόχους, θέσαμε ένα πλάνο τριετίας και σκοπός μας ήταν να χτίσουμε τις βάσεις για το μέλλον του Συλλόγου. Όταν εξαγγείλαμε τους στόχους μας κανείς δεν πίστευε ότι σήμερα, τρία χρόνια μετά οι στόχοι αυτοί θα είχαν επιτευχθεί σε απόλυτο βαθμό. Στα χρόνια της θητείας μας ο Σύλλογος οργανώθηκε επικοινωνιακά, έχτισε ένα σοβαρό και νοικοκυρεμένο προφίλ και έφερε νέες καινοτόμες ιδέες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το γήπεδο άλλαξε όψη, φτιάχτηκε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου διπλασίασε τα παιδιά της, δημιουργήθηκε τμήμα Ακαδημίας Στίβου και οργανώθηκαν τα πρωινά τμήματα Γυμναστικής Γυναικών. Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής εκπονήθηκε ένα χορηγικό πρόγραμμα με στόχο «μικρές χορηγίες από πολλούς» που αποδείχθηκε επιτυχημένο, με πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής να λαμβάνουν μέρος. 
Αγωνιστικά η ανδρική ομάδα επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ στην οποία αγωνίσθηκε φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία και τα τμήματα της Ακαδημίας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβαν μέρος. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο Σαρωνικός έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, με σωστή φιλοσοφία, σοβαρότητα και προγραμματισμό και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων σε όλα τα επίπεδα. Είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ανατολικής Αττικής, όχι μόνο μια ομάδα που απλά συμμετέχει, αλλά μια ομάδα που διεκδικεί και αγωνίζεται για διακρίσεις».

-Αναφερθήκατε στο κομμάτι της Ακαδημίας. Είναι φανερό ότι η διοίκηση σας έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό τον τομέα.

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη των Ακαδημιών θα έπρεπε να αποτελεί μονόδρομο για τους συλλόγους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο Σαρωνικός έχει το προνόμιο να διατηρεί τμήματα υποδομής για πάνω από 10 χρόνια και αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική προοπτική που δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να πάει χαμένη. Πλέον η λειτουργία της Ακαδημίας μας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς με αρκετά ταλαντούχα παιδιά να έχουν κερδίσει με την αξία τους σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της ανδρικής ομάδας. Τα παιδιά αυτά θα αποτελέσουν τη βάση του Σαρωνικού για τα επόμενα χρόνια μαζί με τις επόμενες ιδιαίτερα ταλαντούχες περιπτώσεις παιδιών που έρχονται από τις μικρότερες ηλικίες. Με υπομονή στο εγχείρημα και δείχνοντας εμπιστοσύνη στα παιδιά αυτά, η επόμενη μέρα του Σαρωνικού είναι εξασφαλισμένη αγωνιστικά. Αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά του συλλόγου και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Για να υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα βέβαια έχει γίνει πολύ μεγάλη υπέρβαση από τη διοίκηση που επένδυσε στο μέλλον, προσλαμβάνοντας εξαιρετικούς προπονητές με σπουδαίο βιογραφικό ώστε και τα δικά μας παιδιά να μπορούν να διδάσκονται το ποδόσφαιρο από τους κορυφαίους. Η προσπάθεια να αλλάξουν οι παγιωμένες καταστάσεις μετριότητας που βιώναμε για χρόνια, ώστε να είμαστε σε θέση να απαιτούμε το καλύτερο για τα παιδιά της περιοχής μας που παίζουν ποδόσφαιρο, ήταν μεγάλη και είχε κόστος, αλλά άξιζε τον κόπο». 

-Αυτό το υψηλό επίπεδο μπορώ να πω πως το έζησα πριν από περίπου δύο χρόνια, σε ένα εξαιρετικό τουρνουά που είχατε διοργανώσει.

«Ναι, τα δύο τελευταία χρόνια διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία τα τουρνουά “Saronikos Summer Cup” με παρουσία μεγάλων ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλωνας Σμύρνης και η αφρόκρεμα από τις καλύτερες Ακαδημίες των ερασιτεχνικών ομάδων της ΕΠΣΑ και της ΕΠΣΑΝΑ. Ήταν φοβερή εμπειρία με εκατοντάδες παιδιά και γονείς από όλη την Αθήνα να δίνουν το παρών στο γήπεδο της Αναβύσσου και πολύ σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως οι Ρότσα, Λεμονής, Φύσσας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, να μας τιμούν με την παρουσία τους κάνοντας τις βραβεύσεις στους νικητές. Δυστυχώς φέτος ο κορωνοϊός δεν μας επέτρεψε να ζήσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτό το φανταστικό event. Ευελπιστούμε για του χρόνου…».


-Ένα μήνυμα που θα θέλατε να απευθύνετε στον κόσμο της ομάδας;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους! Και αυτούς που μας στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και όσους δεν το έκαναν για δικούς τους λόγους. Να ξέρουν ότι ο κόσμος κάθε ομάδας είναι και η μεγάλη της δύναμη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την εκπληκτική τους συμπαράσταση στο αγώνα μπαράζ με το Κρυονέρι τη μέρα που κατακτήθηκε η άνοδος στην Α’ κατηγορία. Το παιχνίδι αυτό θα το θυμάμαι πάντα γιατί αισθάνθηκα πραγματικά υπερήφανος τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο του Σαρωνικού. Εκείνη τη μέρα ένιωσα ότι οι κόποι και οι θυσίες μας είχαν αντίκρισμα. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της νέας διοίκησης και να τη στηρίξει με κάθε τρόπο. Είμαι βέβαιος πως και η επόμενη μέρα του Συλλόγου θα κυμανθεί σε ανάλογο και γιατί όχι και υψηλότερο επίπεδο. Οι προοπτικές υπάρχουν, οι στέρεες βάσεις έχουν μπει και το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα».

-Αφήνω τον επίλογο της κουβέντας μας σε εσάς. 

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγαπημένους μου συνεργάτες και φίλους που πορευθήκαμε μαζί σε αυτά τα τρία χρόνια της διοικητικής μας θητείας. Η προσπάθεια τους ήταν τιτάνια με καθημερινές θυσίες και μόνο λίγοι μπορούν να αντιληφθούν αυτά που λέω. Το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας της διοίκησης αυτής ήταν ότι ήμασταν μια μεγάλη και συμπαγής παρέα με κοινή φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο καθένας τους στον τομέα που ανέλαβε έδωσε τον καλύτερο του εαυτό με ανιδιοτέλεια, ήθος και συνέπεια από την πρώτη ως και την τελευταία μέρα. Τους ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου