Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Σ-έξι Θύελλα, 6-1 τον Πανσαμιακό και πρόκριση στους «8»

Το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πήρε η Θύελλα, που επικράτησε 6-1 εντός έδρας της ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού. Οι «λιγνιτωρύχοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή του αγώνα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Κορυφαίος ο Ζέκιο που πέτυχε χατ-τρικ, πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν οι 16χρονοι που χρησιμοποίησε ο Σταύρος Ηλιόπουλος.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στη Θύελλα σε χέρι του Σεβαστάκη, μετά από κεφαλιά πάσα του Σουλτανίδη, αλλά στο 15’ ήρθε το γκολ. Μετά από σέντρα του Χαρακτίδη, ο Φύτρος που είχε προωθηθεί με κεφαλιά νίκησε τον Λύκο και έκανε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν, αλλά δεν είχαν ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 29’. Ο Κοκκινάκης βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Σταύρου Ηλιόπουλου ξεκίνησαν να πιέζουν και έχαναν συνεχώς ευκαιρίες. Στο 31’ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Φύτρου η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 37’ μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χαρακτίδη, ο Λύκος απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα έφτασε στον Φύτρο, ο οποίος έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ ο Μπουντάκης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε, αλλά ο Λύκος απέκρουσε.


Η πίεση της Θύελλας απέφερε καρπούς έστω και με αρκετή δόση τύχης στο 42’. Μετά από κόρνερ του Χαρακτίδη, ο Λύκος πήγε να απομακρύνει με γροθιές, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Δημητρίου και κατέληξε στα δίχτυα και έτσι ήρθε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφού στο 45’ ο Ζέκιο μόνος του σε τετ-α-τετ (είχε περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο) πλάσαρε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε ο… χορός των γκολ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζέκιο. Μόλις στο 46’ ο Ζέκιο βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ έγραψε το 3-0, ενώ στο 50’ ο Μπουντάκης μόνος του κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 57’, όταν ο Κοκκινάκης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στον Σταφυλιό, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα και μείωσε σε 3-1.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα υπήρχε μόνο η Θύελλα στο γήπεδο, που πέτυχε άλλα τρία γκολ και έχασε σωρεία ευκαιριών. Στο 60’ με μακρινό σουτ ο Ζέκιο έγραψε το 4-1, ενώ στο 66’ μετά από εξαιρετική κάθετη του Χαρακτίδη, ο Ζέκιο με περίτεχνη ενέργεια πρόλαβε την έξοδο του Λύκου, πλάσαρε ωραία και έκανε το 5-1, συμπληρώνοντας χατ-τρικ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 86’ ο Μέγας, ο οποίος έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά, πέρασε τρεις αντιπάλους του και με πλασέ από πολύ πλάγια θέση έκανε το 6-1, αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.


Η Θύελλα έπαιξε με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά, αφού στο 82’ τραυματίστηκε ο Μπουντάκης και ο Ηλιόπουλος είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του, ενώ στα αξιοσημείωτα η χρησιμοποίηση των 16χρονων Γεωργούλια και Χρήστου, που έπαιξαν για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Διαιτήτευσαν οι Φωτόπουλος, Αραβίδης, Νικολάου (Αθηνών).

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦ. (Σταύρος Ηλιόπουλος): Πάντος, Ντόσκας, Φύτρος, Σουλτανίδης (46’ Καραπάνος), Σωτηριάδης, Γεραγωτέλλης (75’ Μέγας), Χαρακτίδης (72’ Χρήστου), Αράπης (72’ Γεωργούλιας), Μπουντάκης, Δημητρίου, Ζέκιο.
ΑΕ ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΥ (Κώστας Βούρος): Λύκος, Χατζηπαναγιώτης, Βαρδίκος, Αναστασιάδης (74’ Λούτσος), Σεβαστάκης, Σταφυλιός, Θύμιος, Κοκκινάκης, (65’ Σεχάι), Βελάνης (56’ Ακούλι), Γιαννούλης, Δρακόπουλος (46’ Κατσιώτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου