Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αντρίκια ανατροπή ο Παλληνιακός, 3-1 τον Κεραυνό στο ντέρμπι!

Με τον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Παλληνιακός, που επικράτησε 3-1 του Κεραυνού Κερατέας εντός έδρας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, σε ματς που είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε live (play-by-play) από το epsanastisentra! Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κλείσει τον αντίπαλό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και χάρη στις εξαιρετικές κινήσεις του προπονητή τους, Βαγγέλη Χαντέ, ο οποίος δεν φοβήθηκε να ρισκάρει παίζοντας άκρως επιθετικά, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Κεραυνού και να φτάσουν άνετα στη συνέχεια στη νίκη!
ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Κεραυνό να είναι πιο παθιασμένος και τους παίκτες του να πατάνε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο. Μάλιστα, η ομάδα του Τάκη Μακροδημήτρη ευτύχησε να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ, με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Έλενα στο 12’. Ο 21χρονος εξτρέμ πήρε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής από το πλάι, απέφυγε τον αντίπαλό του και με ένα εξαιρετικό πλασέ-λόμπα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Φυλακτός και δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι οποιοσδήποτε τερματοφύλακας.
Ο Κεραυνός είχε το μομέντουμ, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφού μετά το γκολ του κλείστηκε από πολύ νωρίς πίσω. Οι παίκτες του Παλληνιακού αντέδρασαν σωστά μετά το τέρμα που δέχτηκαν και κυριολεκτικά έπιασαν τον αντίπαλό τους από τον «λαιμό» για ένα 10λεπτο και τον σφυροκόπησαν! Στο διάστημα αυτό ο Χρυσάφης έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αρχικά στο 20’ μπλόκαρε ο Βεζύρης και στο 22’ η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 21’ η μπάλα πήγε να παίξει άσχημο παιχνίδι στον τερματοφύλακα του Κεραυνού, αφού μετά από σέντρα του Αρκούδα από τα αριστερά ο Βεζύρης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του! Στο 24’ ο γκολκίπερ του Κεραυνού αντέδρασε θετικά στο απευθείας φάουλ του Χρυσάφη απομακρύνοντας σε κόρνερ. Αμέσως μετά ακολούθησε «τάιμ άουτ» για νερό και αυτό οδήγησε στο να πέσει ο ρυθμός για ένα δεκάλεπτο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν, χωρίς να έχουν ουσία. Στο 36’ σουτ του Κετσετζόγλου κόντραρε και πέρασε ψηλά κόρνερ και στο 43’ ο Βεζύρης απέκρουσε ενστικτωδώς μακρινό δυνατό σουτ του Χρυσάφη και απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Ο ΧΑΝΤΕΣ… ΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΡΟΗ
Στο δεύτερο μέρος ο Παλληνιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και πίεσε πολύ ψηλά τον Κεραυνό. Είχε δύο φάσεις, στο 50’ απευθείας φάουλ του Χρυσάφη έδιωξε σε κόρνερ ο Βεζύρης, ενώ ο τερματοφύλακας του Κεραυνού είπε «όχι» και στο πλασέ του Μαλάι μέσα από την περιοχή στο 52’. Ενδιάμεσα, ο Έλενας βγήκε στην κόντρα και απείλησε, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 57’ ο Βαγγέλης Χαντές… πάτησε για ακόμη μία φορά τα κατάλληλα κουμπιά και γύρισε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» ρίσκαρε πολύ, αφού πέρασε εκτός τον έναν στόπερ του, τον Ανδρίκο, έβαλε στο ματς τον Καλιαμπάκα και γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 με ρόμβο, με τον Αλεξίου να γίνεται ο δεύτερος στόπερ! Ο Κεραυνός άντεξε μόλις για τέσσερα λεπτά, αφού στο 61’ ήρθε η ισοφάριση. Μετά από συνδυασμό και κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Μαλάι, εκείνος βρήκε μόνο του τον Καλιαμπάκα και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Βεζύρη και έγραψε το 1-1.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Παλληνιακού με τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν ασφυκτικά και τον Κεραυνό να μην μπορεί να αντιδράσει! Στο 64’ κεφαλιά του Αλεξίου πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βεζύρης μπλόκαρε σουτ του Κετσετζόγλου. Το 2-1 δεν άργησε να έρθει και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στο 68’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη ο Κετσετζόγλου γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Μουστόγιαννης από πλεονεκτική θέση, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Βεζύρη.
Ο Χαντές πέρασε αμέσως στο ματς τον Ελ Γκαμάλ αντί του Χρυσάφη, έφερε ξανά στη μεσαία γραμμή τον Αλεξίου και η ομάδα του έγινε ακόμη πιο πιεστική. Απ’ την άλλη ο Τάκης Μακροδημήτρης έριξε στο ματς τον Δογάνη, αντί του Έλενα και έδωσε μια νέα πνοή στην ομάδα του. Ο Δογάνης προσπάθησε, πήρε κάποιες μονομαχίες και κάποια φάουλ, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά στον Κεραυνό να απειλήσει ουσιαστικά. Οι γηπεδούχοι είχαν ορθώς ακυρωθέν γκολ στο 76’, όταν ο Κετσετζόγλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, αλλά ήταν εκτεθειμένος μετά το σουτ του Καλιαμπάκα, το οποίο απέκρουσε ο Βεζύρης. Όλα έδειχναν ότι η νίκη αυτή δεν μπορεί να χαθεί για τον Παλληνιακό και στο 90’ ο Καλιαμπάκας, η «χρυσή» αλλαγή του Χαντέ, σφράγισε το «τρίποντο» για την ομάδα του. Μετά από μπαλιά του Βλάχου, ο επιθετικός του Παλληνιακού έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, με ωραία προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του και με εξαιρετικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βεζύρη και έγραψε το τελικό 3-1.

Άριστη η διαιτησία των Κορδολαίμη, Λάμπρου, Μπουξμπάουμ.

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Φυλακτός, Χαλκιάς, Αρκούδας (46’ Βλάχος), Ανδρίκος (57’ Καλιαμπάκας), Κολοτούρος, Μαλάι, Αλεξίου, Σάμιος, Κετσετζόγλου, Χρυσάφης (69’ Ελ Γκαμάλ), Μουστόγιαννης (78’ Γεωργουδάκης).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡ. (Τάκης Μακροδημήτρης): Βεζύρης, Λιούμης, Κατσίκης (86’ Μαγγανάς), Σότα, Ξένος, Τσίκλος, Έλενας (70’ Δογάνης), Κακαράς, Μουσαράι, Κοντογιάννης (68’ Βαγγέλι), Νταής.

**Στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Γιαρένης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Νάκας, οι οποίοι είχαν «πηγαδάκι» με τον ισχυρό άντρα του Παλληνιακού Γιάννη Στασινόπουλο και τον πρόεδρο του Κεραυνού και δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά. 
**Παρών ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος που παρακολούθησε όλο το παιχνίδι. 
**Στις εξέδρες του γηπέδου της Παλλήνης παραβρέθηκαν και πολλά μέλη της Μαρκό. Συγκεκριμένα ήταν ο πρόεδρος Θανάσης Λάμπρου, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Παπουτσής, το μέλος του ΔΣ Σπύρος Καλανιώτης και οι ποδοσφαιριστές Χρήστος Κύρκος και Βασίλης Σαντριάς. 
**Στο γήπεδο βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Θύελλας Ραφήνας, Σπύρος Λουκάτος, τον οποίο συνδέει στενή φιλία με τον Γιάννη Στασινόπουλο, αλλά και ο έφορος της Θύελλας, Βασίλης Πάντζος.
**Επίσης ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟ Καλυβίων, Νίκος Πουλόπουλος, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Αποστόλου και ο τεχνικός της, Παναγιώτης Χριστοφιλέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου