Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Κίνηση «ματ» με Τσούκα ο Κεραυνός



Μία ακόμη πολύ δυνατή μεταγραφή ολοκλήρωσε σήμερα ο Κεραυνός, αφού προχώρησε στην απόκτηση του Γιώργου Τσούκα. Ο 39χρονος τερματοφύλακας βρέθηκε στην προπόνηση του Κεραυνού και ξεκίνησε την προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. Αν μη τι άλλο η απόκτησή του δίνει στην ομάδα της Κερατέας μια πολύ αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια, αφού πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ανατολικής Αττικής με τεράστια εμπειρία.
Ο Τσούκας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, εκεί όπου έμεινε για 10 χρόνια, από το 1989 ως το 1999. Ήταν τυχερός γιατί είχε την ευκαιρία να δουλέψει με μεγάλα ονόματα και καλούς προπονητές όπως ο Βαγγέλης Βλάχος, ο Μάικ Γαλάκος, ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο Νίκος Καρούλιας, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και φυσικά ο Τάκης Οικονομόπουλος με τον οποίο δούλεψε περισσότερο από όλους λόγω της θέσης του τερματοφύλακα. Ο Τσούκας θυμάται: «Χάρη στον Οικονομόπουλο κατάφερα να βρεθώ στα 16 μου να προπονούμαι με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού».
Στο «τριφύλλι» έμεινε μέχρι τα 21 του χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ωστόσο, είχε όλα τα εχέγγυα για να βρει ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία. Πήγε στον Άγιο Νικόλαο και ακολούθησε ο Αθηναϊκός, ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε στη Β’ εθνική για πέντε χρόνια. Η συνέχεια τον βρίσκει στον ΑΟ Μάνης, στη Δ’ εθνική, τη σεζόν 2003-04. Εκεί έμεινε για ενάμιση χρόνο και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ εθνική. Ακολούθησε το πρώτο πέρασμά του στα Γλυκά Νερά για δύο χρόνια, στη Δ’ εθνική. Ακολούθησε στην ίδια κατηγορία η Νέα Ιωνία για έναν χρόνο και έπειτα ήρθε ο Εθνικός Νέας Μάκρης στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ. Οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στον Ελπιδοφόρο του Δημήτρη Παπασπύρου, ομάδα με την οποία πανηγύρισε αμέσως την άνοδο στη Δ’ εθνική, μετά από μία χρονιά στην Α’ ΕΠΣΑ, και έμεινε εκεί για συνολικά τέσσερα χρόνια. Επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ, τη σεζόν 2012-13 με τη φανέλα των Γλυκών Νερών, την οποία και φόρεσε για τρία χρόνια, ενώ ακολούθησε μία σεζόν στον Παλληνιακό. Πέρυσι αγωνίστηκε με τον Θησέα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑΝΑ και πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, όντας ο κορυφαίος γκολκίπερ της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου