Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αστέρας πολλών… αστέρων, 3-0 τον Καραβά!!!

Το δύο στα δύο έκανε στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Βάρης που επιβλήθηκε 3-0 εντός έδρας του Καραβά. Η ομάδα του Μιχάλη Κάτσικα από το πρώτο ημίχρονο καθάρισε τη νίκη και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.Οι γηπεδούχοι πήραν μπρος κυρίως από το 20 κι έπειτα. Άσκησαν ασφυκτικό πρέσινγκ στους αντιπάλους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών με το τελικό 3-0 να είναι μικρής έκτασης σκορ! 
Ο τραυματισμός του Νικολακόπουλου στο 18’ και η είσοδος του Νταμπίζα δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του Αστέρα, μα έδειξε να τον ξύπνησε αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ελαφρώς… υποτονικός. Από το 20’ οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να σφίγγουν τον κλοιό και σε εκείνο το λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Παπάζογλου, ο οποίος από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Αυτή ήταν η 2η… προειδοποιητική βολή, αφού είχε προηγηθεί απευθείας φάουλ του Γκούμα στο 13’ που ανάγκασε τον Λέτσο σε εντυπωσιακή επέμβαση! 
Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή. Μετά από φάση διαρκείας στο 26’ η μπάλα έφτασε στον Γκούμα, ο οποίος κοντρόλαρε έξω από την περιοχή και με… οβίδα νίκησε τον Λέτσο, ο οποίος κατάφερε μόνο να βρει λίγο την μπάλα χωρίς να της αλλάξει πορεία! 
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Αστέρας κυριάρχησε! Στο 33’ ήρθε δεύτερο γκολ, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Ντούλιας έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Νάκα, ο οποίος έκανε το overlap. Ο νεαρός μπακ μπήκε σε στυλ… προπόνησης στη μεγάλη περιοχή και έστρωσε στον Γκούμα, ο οποίος με το δεξί αυτή τη φορά νίκησε τον Λέτσο και έγραψε το 2-0. 
Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο ματς σε μακρινό σουτ του Ντάφλα που απέκρουσε ο Μαρινάκης. Πριν κλείσει το ημίχρονο ο Αστέρας είχε άλλη μια κλασική ευκαιρία, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Γκούμα, εκείνος σέντραρε από τα δεξιά και ο Καλιαμπάκας μόνος του πλάσαρε, αλλά ο Λένγκα με προβολή απομάκρυνε! Το 2-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πεσμένος μέχρι ένα σημείο με τους παίκτες του Αστέρα να περιορίζονται κυρίως στο να κρατούν το υπέρ τους σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν χώρο αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Μέχρι το 70’ όλα αυτά, όταν και ο Αστέρας πήρε ξανά… μπρος. Στο 73’ ο Γκούμας βρήκε στα δεξιά τον Παπάζογλου και εκείνος σέντραρε συρτά με τον Καλιαμπάκα στην κίνηση να νικάει με πλασέ τον Λέτσο διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Μέχρι το φινάλε οι παίκτες του Κάτσικα είχαν άλλες τρεις πολύ καλές στιγμές. Στο 77’ πλασέ του Γκούμα απέκρουσε με τα πόδια ο Λέτσο, στο 86’ σουτ του Μάγγου από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ και ο ίδιος στο 91’ είδε εκτός θέσης τον Λέτσο και πλάσαρε από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! 

Διαιτήτευσαν οι Ψυχουλάς, Παγουράς, Δελής (Βοιωτίας). 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Μ. Κάτσικας): Μαρινάκης, Χαλκιάς, Νάκας (70’ λ. τρ. Δημητρόπουλος), Κοφσανίδης, Νικολακόπουλος (18’ λ. τρ. Νταμπίζας), Μάγγος, Παπάζογλου, Χάιδος, Καλιαμπάκας (83’ Νιούμαν), Γκούμας, Ντούλιας (83’ Ντάγκρας). 
ΚΑΡΑΒΑΣ (Γ. Αντωνόπουλος): Λέτσο, Μουρελάτος (61’ Στρέφι), Μύρκος, Κορακιανίτης, Λίτσι, Νικολόπουλος (84’ Βοϊδονικόλας), Παπασπύρος (69’ Σελμανάι), Ντάφλας, Ατματσίδης, Κιάφα (84’ Τσακίρης), Λένγκα. 
Φωτογραφία: Γιώτα Φράγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου