Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τσιγκούλης: «Πολύ γλυκιά η γεύση του τίτλου, με την επιστροφή της Μαρκό στις Εθνικές κατηγορίες»

Η σεζόν τελείωσε ιδανικά φέτος για τη Μαρκό, καθώς οι πράσινοι κατάφεραν στο νήμα να κατακτήσουν τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ. Ένας τίτλος που δεν ήρθε εύκολα, αλλά το χιτσκοκικό φινάλε άφησε ακόμη πιο γλυκιά γεύση σε όλους, αφού πάντα τα δύσκολα πανηγυρίζονται και πιο έντονα. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν το 6ο στο παλμαρέ του Πέτρου Τσιγκούλη, ο οποίος συγχρόνως μετράει και οκτώ ανόδους στις ομάδες που έχει αναλάβει ως τώρα. Κάτι που τον καθιστά ρέκορντμαν στην Ανατολική Αττική.
Ο 56χρονος προπονητής μίλησε στο Epsanastisentra για τη χρονιά που μας πέρασε. Αναφέρθηκε στο πως βίωσε σε όλη τη διάρκειά του την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος, εξήρε την προσπάθεια των παικτών του, αλλά και το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ομάδας.
Ο Πέτρος Τσιγκούλης μέχρι τώρα έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα στην ΕΠΣΑΝΑ. Τα πέντε είναι στη μεγάλη κατηγορία, εκ των οποίων τα δύο με τη Θύελλα Ραφήνας (συν μία άνοδο στη Γ’ Εθνική) και από ένα με τον Αήττητο Σπάτων (συν άνοδο στη Δ’ Εθνική), Τριγλία Ραφήνας (συν άνοδο στη Γ’ Εθνική)  και το πρόσφατο με τη Μαρκό (συν άνοδο στη Γ’ Εθνική), ενώ έχει και άλλο ένα πρωτάθλημα στη Β’ ΕΠΣΑΝΑ με τον Γέρακα. Επίσης έχει στο ενεργητικό του μία άνοδο με τον Ολυμπιακό Λαυρίου στη Γ’ Εθνική και άλλη μία με την Τριγλία Ραφήνας από τη Β’ ΕΠΣΑ στην Α’ ΕΠΣΑ. Επίσης, έχει και δύο Κύπελλα ΕΠΣΑΝΑ, ένα με τον Αήττητο Σπάτων και ένα με τη Θύελλα Ραφήνας, με την οποία έφτασε και ως τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Τσιγκούλη στο Epsanastisentra:
-Ο τίτλος αυτός κατακτήθηκε δύσκολα, σε ένα φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς. Αφήνει πιο γλυκιά γεύση αυτή η επιτυχία;
«Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν μια απλή μονομαχία δύο ομάδων που το διεκδίκησαν ως το τέλος, δεδομένου ότι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου υπήρχε και τρίτος διεκδικητής με πάρα πολλές δυνατότητες, ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν εξελίχθηκε σε πραγματική τιτανομαχία με τον Αστέρα Βάρης και αυτό πραγματικά μας άφησε πολύ μεγάλη ικανοποίηση στο φινάλε, με δεδομένο ότι η Μαρκό επανήλθε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 15 χρόνια».
-Η Μαρκό έμεινε στους τέσσερις πόντους πίσω από τον Αστέρα, μετά και την ισοπαλία στο μεταξύ σας ντέρμπι στο Μαρκόπουλο. Υπήρξε απογοήτευση τότε, ή όλοι πιστεύατε πως μπορεί να γυρίσει;
«Είναι γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη απογοήτευση και οι περισσότεροι στην ΕΠΣΑΝΑ πίστεψαν ότι εκεί τελείωσε το πρωτάθλημα και ότι ο Αστέρας το είχε κατακτήσει. Ακόμη και μέσα στην ομάδα υπήρξε μεγάλη απογοήτευση, αλλά και μαύρες σκέψεις. Θα μπορούσαν πραγματικά εκεί να τελειώσουν όλα, αλλά θεωρώ ότι μια ομάδα που έχει μέταλλο νικητή το δείχνει στο πως αντιδράει στη δύσκολη κατάσταση. Σε εκείνο το σημείο μπορώ να πω ότι ήμουν πεπεισμένος ότι η ομάδα δεν έχει τελειώσει και ότι μπορούσε να αντιπαρέλθει αυτής της δύσκολης στιγμής. Δεδομένου ότι η εικόνα μας στο ντέρμπι δεν ήταν κακή, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά μας έλειψε το γκολ. Και η πίστη μου πήγαζε από το γεγονός πως ήμασταν νέα ομάδα και ο χρόνος ήταν σύμμαχός μας στο να ανεβάσουμε κι άλλο την απόδοσή μας. Πράγμα που έγινε, με τη μόνη κακή στιγμή μας να είναι η δικαιότατη ήττα στην Τριγλία, εκεί όπου δεν ήμασταν καλοί. Ωστόσο, σε όλα τα άλλα ματς και ειδικά σε αυτό του φινάλε η ομάδα μας έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και σε αυτό συνετέλεσαν όλα τα παιδιά που υπήρχαν στο ρόστερ, αλλά και αυτοί που ήρθαν στην ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».
-Άλλη μια χρονιά τελείωσε ιδανικά για εσένα. Πόσο μεγάλη ήταν η συμβολή των παικτών, αλλά και πως κύλησε φέτος η συνεργασία με τη διοίκηση της Μαρκό;
«Τη φετινή χρονιά είχαμε την τύχη να ασχοληθεί με την ομάδα της Μαρκό ο κύριος Τάκης Παναγάκος, ο οποίος όχι απλά ανέλαβε την ομάδα, αλλά απέδειξε πως έχει στόχο και όραμα να την οδηγήσει στις υψηλές κατηγορίες. Η συνεργασία του με τους ήδη υπάρχοντες έμπειρους παράγοντες που υπήρχαν στην ομάδα έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα, αφού μέσα στη σεζόν καλύφθηκε το οποιοδήποτε κενό προέκυψε και αποδείχθηκε ότι όταν σε μια ομάδα υπάρχει ενότητα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Όσον αφορά τους παίκτες θεωρώ ότι είχαμε πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες που έχουν παραστάσεις από πολύ μεγάλες κατηγορίες, όπως ο Ζαραδούκας και ο Πλιάγκας και παιδιά με πάρα πολύ εμπειρία όπως οι Τζιβίλογλου, Κοντζάι και ο Χϊσο που ήρθε τον Γενάρη, μην ξεχνώντας και την παρουσία για έναν γύρο του Πόποβιτς. Από την περσινή χρονιά είχαν μείνει παιδιά που αποτελούσαν έναν σημαντικό κορμό, με ιδιαίτερη αναφορά στον Χρήστο Κύρκο, που είναι από τα παιδιά που έχουν τη χαρά να έχουν πανηγυρίσει πολλούς τίτλους στην ΕΠΣΑΝΑ και έχουν ουσιαστικά ποτιστεί με την έννοια του πρωταθλητισμού. Υπήρχε στο ρόστερ ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής, και κάποιοι νεαροί και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας, δηλαδή οι Μανωλιάς, Γκριμέκης, Σόφης, Νταής και Κακαγιάς. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω και στον πρώτο σκόρερ μας, τον Αστέριο Καλιαμπάκα που επίσης ήρθε φέτος στην ομάδα και φυσικά σε όλες τις άλλες προσθήκες του Ιανουαρίου, πλην του Χίσο, δηλαδή του Φουκαρά, Νικολίτσα, Αρσενίδη, Τσίκλου και Τζώρτζη. Φυσικά στο αγωνιστικό γκρουπ έχουν όλοι μεγάλη συνεισφορά, όπως ο άμεσος συνεργάτης μου Κώστας Καραβίδας, ο γυμναστής της ομάδας Νίκος Μπαλής, ο τεράστιος Γιόζεφ Βάντζικ, καθώς και ο φυσικοθεραπευτής μας Κωστας Κοτσίου και ο έφορος μας Αλέξανδρος Καραβίδας. Ειδική μνεία και στον γενικό αρχηγό της ομάδας, Σπύρο Καλανιώτη, ο οποίος ήταν σε καθημερινή βάση στο γήπεδο και έλυνε κάθε λειτουργικό θέμα της ομάδας, όντας ο συνδετικός μας κρίκος με τη διοίκηση. Φυσικά πρέπει να αναφερθώ και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο Μάνθο Βόλη και στον τεχνικό διευθυντή μας Δήμο Παπασωτηρίου, αλλά και στα άλλα μέλη τον Βασίλη Παπουτσή, τον Γιάννη Νικολάου, τον Στέλιο Μπάστα, τον Γιάννη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαργώνη. Επίσης, στη “μητέρα του λόχου”, την κυρία Δήμητρα Γεωργίου, για την πολύτιμη συνεισφορά της όλη τη διάρκεια της χρονιάς».
-Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για εσένα; Έχεις αποφασίσει ήδη ή ακόμη σε αναμονή;
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι για τη νέα χρονιά προτεραιότητα έχει η συζήτηση με τη νυν ομάδα μου τη Μαρκό. Θα είναι μια συζήτηση σε άλλη βάση και με νέα δεδομένα, διότι οι απαιτήσεις της νέας κατηγορίας θα είναι πολύ υψηλότερες και θα πρέπει να τεθούν όλα επί τάπητος για να έχει νόημα η συνέχιση της συνεργασίας οδηγώντας πάντα σε νέα επιτυχία. Είναι επίσης γνωστό ότι αν σε ένα περιβάλλον δεν είμαι 100% αποδεκτός, τότε δεν συνεχίζω».
Φωτό: Αργύρης Πουλάκης (Γήπεδα Ανατολικής Αττικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου