Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Χατζηαναστασίου: «Ίδιο πλάνο με στόχο ανάλογη σεζόν»

Η φετινή σεζόν για τον Θησέα ήταν ονειρική. Και επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ήδη έχει γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Η παραμονή του Βλάσση Χατζηαναστασίου είναι δεδομένη, όπως και των παικτών. Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο Epsanastisentra για τον στόχο της νέας περιόδου στην ομάδα της Αγίας Μαρίνας, αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια η ανάπτυξη των ακαδημιών μίλησε για τη σχέση του με τη διοίκηση της ομάδας και στάθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των συνεργατών του τη φετινή χρονιά.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Βλάσση Χατζηαναστασίου στο Epsanastisentra: 
-Η φετινή χρονιά βρήκε τον Θησέα να τερματίζει στην 3η θέση. Είναι κάτι που περιμένατε στην ομάδα;
«Δεν περίμενα την 3η θέση, αλλά περίμενα σίγουρα μια σεζόν καλύτερη από την περσινή, κατά την οποία ήμασταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία. Φέτος είχαμε την απαιτούμενη εμπειρία και θεωρώ ότι όλα κρίθηκαν στο πολύ καλό ξεκίνημά μας».
-Βοήθησε το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν πως ο Θησέας θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψει ξανά για την παραμονή;
«Ναι νομίζω ότι πολλές ομάδες μας είχαν σε αυτή τη λογική. Όχι αδίκως, βέβαια, μιας και δεν αλλάξαμε πολλά στο πλάνο μας και στο ρόστερ μας σε σχέση με πέρυσι. Και πιθανόν κάποιοι να υποτίμησαν τις δυνατότητες μας».
-Ο Θησέας είχε μεγαλύτερη πληρότητα φέτος σε νεαρούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Είναι αυτό που ίσως έκανε και τη διαφορά;
«Σίγουρα έκανε τη διαφορά αυτό, γιατί οι νεαροί παίκτες που είχαμε στην ομάδα ξεκίνησαν κάνοντας μια μίνι προετοιμασία με τον γυμναστή μας στα τέλη Ιουνίου, κάτι που τους βοήθησε πάρα πολύ αφού μπήκαν πιο έτοιμοι, σε συνάρτηση βέβαια και με την ποιότητα που έχουν ως ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είχαμε από τους πιο ποιοτικούς μικρούς στην κατηγορία». 
-Άρα σε γενικές γραμμές υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για τη φετινή πορεία;
«Ναι. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φετινή σεζόν, καθώς δεν είναι μόνο η πορεία στην ανδρική ομάδα, αλλά και στην εφηβική, η οποία παίζοντας με παιδιά ηλικίας παιδικού κατάφερε να φτάσει στην 4άδα και συγχρόνως μας έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε παιδιά γεννημένα το 2003 και στην ανδρική ομάδα». 
-Τα παραπάνω δείχνουν ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών τα τελευταία χρόνια. Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα και τι περιμένουμε στο μέλλον;
«Θεωρώ ότι οι ακαδημίες του Θησέα έχουν ανέβει σημαντικά επίπεδο και έχουν φτάσει να είναι στην τετράδα με τις καλύτερες της Ανατολικής Αττικής. Αυτό φαίνεται και από τις πορείες των τμημάτων μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τους παίκτες που στελεχώνουν πλέον την ανδρική ομάδα. Στο μέλλον περιμένουμε ακόμη περισσότερους παίκτες να ενσωματωθούν στην ανδρική ομάδα. Ήδη μικρότερα ηλικιακά παιδιά θα στελεχώσουν το εφηβικό του χρόνου και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε κι άλλα παιδιά στην ανδρική ομάδα. Πλέον η ακαδημία του Θησέα μετράει γύρω στα 230 παιδιά και περιμένουμε να μεγαλώσει κι άλλο αυτό το νούμερο».
-Η συνέχιση της συνεργασίας με τον Θησέα είναι δεδομένη. Η όρεξη άνοιξε από τη φετινή πορεία για κάτι παραπάνω ή θα πάμε με την μπάλα κάτω και τη νέα χρονιά;
«Το δικό μας το πλάνο δεν μας αφήνει να πετάμε στα σύννεφα. Πάμε βήμα-βήμα και αντιμετωπίζουμε τη κάθε κατάσταση και πρόκληση όταν αυτή έρχεται. Η ανανέωση της συνεργασίας μας ήταν κάτι τυπικό, αφού η σχέση που έχω αναπτύξει με τους παράγοντες της ομάδας Τάσο Γιακουμή και Κώστα Τρίμη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, είναι πρώτα οικογενειακής φύσεως, αφού είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και λιγότερο επαγγελματικής συνεργασίας».
-Σε σχέση με την περσινή σεζόν ποια άλλη διαφορά λειτούργησε υπέρ της ομάδας και έκανε τα πράγματα ακόμη καλύτερα;
«Θεωρώ ότι ήταν η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ανθρώπους όπως ο Παναγιώτης Μαντόπουλος, από τη θέση του γενικού αρχηγού, ο γυμναστής Μιχάλης Λελεκίδης, ο βοηθός προπονητή Γιάννης Τσέλιος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Νίκος Αμπαρτζίδης και ο φυσικοθεραπευτής Βαγγέλης Μεγαπάνος. Όλοι τους έκαναν καταπληκτική δουλειά και τα αποτελέσματα φάνηκαν». 
-Το πλάνο παραμένει ίδιο. Βάσει αυτού ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για τη νέα σεζόν;
«Το πλάνο μας δεν θα αλλάξει. Θα στελεχώσουμε με παιδιά από τις ακαδημίες την ανδρική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο αισθητή την παρουσία μας στην κατηγορία με τη χρονιά που τελείωσε, έχοντας πάντα σεβασμό στους εαυτούς μας, αλλά και στους αντιπάλους μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου