Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Φάκελος Παλληνιακός: Τα σενάρια της επόμενης ημέρας!

Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε η Γενική Συνέλευση του Παλληνιακού που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή. Αιτία είναι το ενδιαφέρον που προέκυψε από επιχειρηματίες της Παλλήνης και παλιούς παράγοντες για να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Γιάννης Στασινόπουλος.
Στην ανακοίνωση που γνωστοποίησαν τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ του Παλληνιακού αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Επιχειρηματίες της Παλλήνης και παλιοί παράγοντες, αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος ο Γιάννης Στασινόπουλος στον Παλληνιακό, με στόχο την άνοδο στην Γ Εθνική. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις».
Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι για τον σκοπό αυτό μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα η Γενική Συνέλευση της ομάδας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ότι υπάρχει όντως ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες να καλύψουν τα έξοδα της ομάδας ως το τέλος της σεζόν και να τη βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Η ουσία στα τρέχοντα θέματα του Παλληνιακού είναι το αν οι επιχειρηματίες που εμφανίζονται έτοιμοι να βοηθήσουν μπορέσουν να καλύψουν το υπόλοιπο μπάτζετ από τον Ιανουάριο κι έπειτα. Το ποσό δεν είναι μικρό, παρόλο που ο Γιάννης Στασινόπουλος έχει ήδη καλύψει το 60% της μισθοδοσίας όλης της σεζόν. Το θέμα είναι ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Παλληνιακού έχει ήδη αποχωρήσει από την ενασχόλησή του με την ομάδα, τηρώντας τη δέσμευσή του στο ακέραιο.
Τα σενάρια που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες περί αποχώρησής του επειδή δεν είχε το δικό του ΔΣ στο σωματείο δεν ευσταθούσαν αφού ο ίδιος  δήλωσε ότι η απόφασή του οφειλόταν καθαρά σε επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, αυτό που απομένει να φανεί είναι το αν θα βοηθήσει περαιτέρω την ομάδα στο οικονομικό σκέλος. Επαναλαμβάνουμε ότι το ποσό για να βγει η σεζόν είναι αρκετά μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, παρά μόνο από επιχειρηματίες του βεληνεκούς του Στασινόπουλου.
Άρα, υπάρχουν τρία τινά για να επιτευχθεί ο στόχος. Το ένα είναι ο Στασινόπουλος να αναιρέσει κατά ένα μέρος τα λεγόμενά του και να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και μετά τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν είναι απίθανο, μιας και μπορεί και ο ίδιος να έχει ξανασκεφτεί το γεγονός ότι έκανε ήδη μια μεγάλη προσπάθεια και είναι κοντά στο να πετύχει το όραμά του. Αυτό ίσως και να σημαίνει ότι θα βοηθήσει την ομάδα στο οικονομικό σκέλος για να πετύχει τον στόχο της και ίσως τη νέα χρονιά, αν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου να βγει και πάλι μπροστά, αυτή τη φορά με τους δικούς του «όρους», δηλαδή με κοντινά του άτομα στο ΔΣ.
Το παραπάνω είναι το ιδανικό σενάριο, αλλά οι πιθανότητες που συγκεντρώνει δεν είναι παρά πολλές. Το δεύτερο είναι η προσπάθεια που γίνεται να φέρει κάποια χρήματα στα ταμεία της ομάδας και να κοπεί η οποιαδήποτε χορηγία από τον Στασινόπουλο. Αυτό θα φέρει αλλαγές σε πολλούς τομείς, αφού σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Αλλά και πάλι υπάρχει η πιθανότητα ο Παλληνιακός να πετύχει τον στόχο του, ειδικά εφόσον διατηρήσει τη διαφορά των πέντε πόντων από τους διώκτες του μέχρι τη «δύση» του 2017. Είναι κι αυτό ένα σενάριο…
Το τρίτο σενάριο που μπορεί και να επικρατήσει υπό προϋποθέσεις είναι κάτι που μόνο το «epsanastisentra» γνωρίζει αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει πρόσωπα και καταστάσεις. Το σενάριο αυτό έχει να κάνει με άνθρωπο ισχυρά οικονομικό που παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τα τεκταινόμενα στον Παλληνιακό. Το άτομο αυτό δεν έχει κάνει την παραμικρή επίσημη κουβέντα με κανέναν στην ομάδα, αλλά από άνθρωπο του στενού του περιβάλλοντος το «epsanastisentra» γνωρίζει καλά πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να επανέλθει στο προσκήνιο. Δηλαδή, αν ο Γιάννης Στασινόπουλος τηρήσει στο ακέραιο τα όσα έχει πει και δεν ασχοληθεί περαιτέρω με τον Παλληνιακό, το άτομο που σας αναφέρουμε (κρατώντας πάντα μυστική την ταυτότητά του για ευνόητους λόγους) ενδέχεται να μπει στη διαδικασία να καλύψει το υπόλοιπο της μισθοδοσίας που έχει ήδη συμφωνηθεί με παίκτες και τεχνική ηγεσία, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Για το άτομο αυτό είναι όλα πρόωρα και θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.
Η ουσία είναι μία πλέον. Ο Γιάννης Στασινόπουλος έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του με τους δικούς του όρους και με δικά του άτομα στο ΔΣ. Αν το πράξει, τότε δεν θα έρθει καμία αλλαγή. Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τον Παλληνιακό στη Γ’ Εθνική, ενισχύοντάς τον περαιτέρω (αν χρειαστεί) στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, γεγονός που θα κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα.
Το σίγουρο με τον Παλληνιακό αυτή τη στιγμή είναι ένα. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει μια αναστάτωση, μετά την απόφαση του Γιάννη Στασινόπουλου να αποχωρήσει. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να πει τίποτα για τη συνέχεια. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού μπορεί να ζυγίσει τα δεδομένα και να συνεχίσει. Ωστόσο, δεν είναι και δεδομένο ότι θα συνεχίσει, οπότε είναι και φυσιολογικό να υπάρχει η αναστάτωση αυτή.
Εκτός από τους παίκτες, ουδείς γνωρίζει και την επόμενη ημέρα όσον αφορά το τεχνικό τιμ της ομάδας. Ο Βαγγέλης Χαντές και οι συνεργάτες του έχουν κάνει συμφωνία με τον Γιάννη Στασινόπουλο και το τι θα γίνει στην πορεία θα κριθεί από τις προθέσεις του επιχειρηματία. Αν ο Στασινόπουλος συνεχίσει το έργο του και ομαλοποιήσει την κατάσταση στη συνέχεια, είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο τεχνικό τιμ. Εκτός αν η πορεία δεν είναι η αναμενόμενη. Ωστόσο, αν ο Γιάννης Στασινόπουλος αποχωρήσει οριστικά, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχώρηση και του τεχνικού τιμ. Αλλά όλα είναι ανοικτά και σε αυτήν την περίπτωση, όπως φυσικά και γενικά στην επόμενη ημέρα του Παλληνιακού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου