Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η φιλοσοφία των ακαδημιών του Σαρωνικού

Τη φιλοσοφία των ακαδημιών της ομάδας γνωστοποίησαν από τον Σαρωνικό Αναβύσσου με ανακοίνωση στην οποία εξηγούν τους λόγους που θα έχουν οι γονείς για να φέρουν τα παιδιά τους στα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Αναλυτικά από τον Σαρωνικό αναφέρουν: 
ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας μας, είναι η ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά μέσα από μία εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθε», της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν τις δυνατότητες για να πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα του Συλλόγου και να καταφέρουν να αγωνιστούν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι σε νεαρή και ευαίσθητη ηλικία, δεν ξεχνάμε τον παιδαγωγικό ρόλο της Ακαδημίας και για το λόγο αυτό, ο στόχος μας πέρα από την διδαχή των μυστικών του ποδοσφαίρου στους αθλητές μας, είναι να τους βοηθήσουμε ώστε να διαμορφώσουν άρτιους χαρακτήρες με ισχυρή προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
- Το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας μας απαρτίζεται από γνωστούς και έμπειρους διπλωματούχους προπονητές και καθηγητές σωματικής αγωγής με ειδικότητα στο άθλημα του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είναι πλήρως ενημερωμένοι για την σύγχρονη μεθοδολογία και προπονητική εκπαίδευση την οποία και εφαρμόζουν.
- Ο ΑΟ Σαρωνικός διαθέτει τις καλύτερες εγκαταστάσεις της περιοχής με γήπεδο κανονικών διαστάσεων, κερκίδες χωρητικότητας 4000 καθημένων θεατών, εξαιρετικά αποδυτήρια και εξοπλισμένο γυμναστήριο για indoor προπονήσεις όταν αυτό απαιτείται.
- Οι εγκαταστάσεις μας παρέχουν εξασφαλισμένες συνθήκες ασφαλείας για τους αθλητές, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.
- Η Ακαδημία του Σαρωνικού παρέχει ομαδικό ασφαλιστικό συμβόλαιο σε όλους τους αθλητές της, που καλύπτει τυχόν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των αγώνων ή των προπονήσεων.
- Τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας μας λαμβάνουν μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣΑΝΑ, καθώς και σε οργανωμένα ανεξάρτητα τουρνουά.
- Η νέα διοίκηση του συλλόγου έχει ως κύριο μέλημά της την άρτια οργάνωση και σωστή λειτουργία της Ακαδημίας καθώς απαρτίζεται από γονείς, τα παιδιά των οποίων είναι εν ενεργεία αθλητές στα τμήματα υποδομής.
- Η Ακαδημία του Σαρωνικού ανήκει στο δίκτυο των συνεργαζόμενων Ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος. Από τη συνεργασία αυτή προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τους αθλητές μας όπως επιστημονικές εργομετρικές μετρήσεις, καθώς και επισκέψεις των υπευθύνων προπονητών της ΠΑΕ Ατρόμητος οι οποίοι παρακολουθούν και ενίοτε καθοδηγούν κάποιες από τις προπονήσεις της Ακαδημίας μας. Αξίζει να αναφερθεί πως μέσω της συνεργασίας αυτής έχει ήδη προκύψει η πρώτη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή μας, του Μιχάλη Κόεχλερ, ο οποίος στη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται στην ομάδα Κ20 της ΠΑΕ Ατρόμητος.
- Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν θα πραγματοποιούνται προπονητικά εξειδικευμένα προγράμματα ταχυδύναμης και έκρηξης (αποκλειστικά για ποδοσφαιριστές) με αντιστάσεις, σε συνδυασμό με μπάλα. Τα προγράμματα θα παρέχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η έντασή τους είναι προσαρμοσμένη στις ηλικίες των αθλητών των τμημάτων.
- Το προσωπικό και οι υπεύθυνοι της ακαδημίας θα βρίσκονται στη διάθεση των γονέων και των παιδιών για να βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της ακαδημίας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ενημέρωση προς τους γονείς τόσο ηλεκτρονικά όσο και σε συχνές προγραμματισμένες συναντήσεις με την ομάδα προπονητών και το βοηθητικό προσωπικό της ακαδημίας.
- Με μέριμνα του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και συναντήσεις για τα παιδιά και τους γονείς τους από επιστήμονες Ψυχολόγους και Διατροφολόγους.
- Θα υπάρξουν συχνές επισκέψεις των τμημάτων και των συνοδών τους σε γήπεδα της Superleague και παρακολούθηση αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο.
- Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά Camp υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
- Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή των αθλητών μας.
- Η συνεργασία μας με την εταιρεία αθλητικής ένδυσης NIKE μας παρέχει το προνόμιο, οι στολές και το προπονητικό υλικό των αθλητών μας να είναι εξαιρετικής ποιότητας σε συνδυασμό με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
- Μέσω της προαναφερθείσας συνεργασίας παρέχεται σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές μας 30% έκπτωση για αγορές από το κατάστημα Football Pro (Ερμού 133, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου